top of page

Algemene voorwaarden

Kiteschool Loopy staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 73774278 

Wij zijn gevestigd op Mientwei 7, 8572WB te Rijs

  1. Algemene Voorwaarden kitesurflessen
     

1.1 Kan de les altijd doorgaan?
Bij teveel (>25 knp) of te weinig wind (<12 knp) kan de les helaas niet door gaan, veiligheid en een goede les staan voorop en daar heb je goede wind voor nodig. We nemen na je boeking contact met je op om eventueel meerdere dagen te boeken zodat de les door kan schuiven naar de volgende geplande dag.

 

1.2 Voorwaarden om een les te kunnen volgen

1.2.1 Iedereen is welkom om bij ons les te komen nemen, het maakt niet uit hoe je eruit ziet of hou oud je bent, echter geven wij kinderen pas les vanaf 35kg. Daarnaast is het belangrijk dat je niet aan ziekte of een psychische stoornis lijdt welke een gevaar kan opleveren voor de eigen gezondheid of de gezondheid van andere personen.

1.2.2 Bij misdragingen en onverantwoordelijk gedrag mag Kiteschool Loopy iedere deelnemer de verdere deelname aan de kitesurf-lessen ontzeggen.

1.2.3 Het nuttigen of het onder invloed zijn van alcohol en/of drugs is strikt verboden tijdens deelname aan de kitesurf-les(sen).

1.2.4 Er mogen tijdens de kitesurf-lessen geen voorwerpen, waaronder sieraden (oorbellen, kettingen, armbanden enz.), meegenomen c.q. gedragen worden die gevaar kunnen opleveren voor de deelnemers. Lange haren dienen vastgebonden te worden met een elastiekje.


1.3 Annulering
U mag uw les annuleren tot 48 uur voor de les start, hierna kan er niet meer geannuleerd worden. Wij zijn afhankelijk van de wind, helaas waait het niet iedere dag, dus hebben wij alleen de mogelijkheid om inkomsten te genereren wanneer het waait. Heeft u uw les nog niet betaald maar wel te laat geannuleerd? Dan word deze achteraf nog steeds gefactureerd en dient u de les alsnog te betalen ook al bent u niet komen opdagen.

Heeft u op tijd geannuleerd dan wordt de les omgezet naar een tegoedbon. Wij betalen uw les niet terug na betaling, in het verleden deden we dit, maar omdat wij extra bank kosten maken en er iedere keer bij inschoten hebben we besloten dit niet meer te doen.


1.4 Hoe lang is mijn geboekte les of lespakket geldig?
Uw geboekte les of lespakket blijft bij ons één jaar geldig. Als uw uw les annuleert of wij hebben de les moeten annuleren vanwege de weersvoorspelling dan heeft u een jaar de tijd om uw les opnieuw in te boeken. Wij geven in de zomermaanden ook avonds les, zodat er altijd een moment is om uw les in te halen.


1.5 Cadeau- en tegoedbonnen
Ook cadeau- en tegoedbonnen zijn één jaar geldig.


1.6 Les niet af kunnen ronden vanwege het weer?
Als wij tijdens uw les de les moeten stoppen vanwege het weer dan kunt u de tijd die u tegoed heeft weer in komen halen, of u kunt uw volgende les langer door laten lopen. Ook dit moet binnen een tijdsbestek van één jaar.


1.7 Les ging niet door vanwege het weer of ziekte.
Wanneer de les helemaal niet door kan gaan en wij moeten de les annuleren, dan kunt u opnieuw een les inplannen. Wij nemen hiervoor contact met u op om opnieuw een les in te plannen.


1.8 Wordt de les ook wel eens geannuleerd wanneer ik onderweg of al gearriveerd ben op de spot?
Wij houden continu het weer in de gaten zodat je niet voor niks naar de spot komt. Wanneer je van ver komt en de wind is twijfelachtig dan laten we de keuze bij jou of je komt of niet zodat je niet voor niks kosten hebt gemaakt. Helaas is het weer in Nederland erg veranderlijk, het kan dus soms zo zijn dat de voorspelling perfect lijkt maar er helemaal geen wind blijkt te zijn. Dit is het risico van leren kitesurfen. Natuurlijk verschuiven we de les dan door naar een andere datum. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de reiskosten die gemaakt zijn.


1.9 Eigen risico
De kitesurflessen en eventuele verhuur zijn op eigen risico. Zoals bij iedere sport brengt ook kitesurfen risico’s met zich mee. Tegenwoordig is deze sport zo veilig dat er eigenlijk niets fout kan gaan onder goede begeleiding. Wij hebben jarenlange ervaring in het les geven, bij ons bent u dus helemaal veilig.
Mocht er iets gebeuren dan zijn wij daar niet verantwoordelijk voor, u tekent hiervoor ook een verklaring voorafgaand aan de les. Als u zich niet veilig voelt tijdens de les dan mag u ten aller tijden stoppen.


2.0 Materiaal schade
Wij zorgen ervoor dat u op een veilige manier leert omgaan met het materiaal. Wanneer er tijdens een les of verhuur materiaal stuk gaat dan valt dit onder uw eigen risico. U leent de materialen van ons maar bent daar zelf verantwoordelijk voor; u bestuurt en gebruikt onze materialen. Wanneer tijdens een les blijkt dat u niet verantwoord met de spullen omgaat en hierdoor schade maakt dan bent u daar zelf verantwoordelijk voor. Mocht het zo zijn dat het materiaal, tijdens normaal gebruik, toch kapot gaat dan is dit voor onze eigen rekening. Heeft u een reis verzekering en bent u een dagje of weekendje weg dan bent u in de meeste gevallen hier voor verzekerd.

bottom of page